Volvo S/V40 relaterade ämnen.

Moderator: Moderator

av Oliwer F 23 okt 2016, 09:54
Hej. Jag har en volvo s40, t4, -01, steg 3 chippad med 260 hästar. Men nu har ett problem uppstått som jag inte riktigt förstår mig på och hoppas att någon annan kanske kan veta problemet?

Den laddar 1,55bars tryck när turbon slår in. (när den nu funkar)

jag startar bilen, väntar tills den blir varm o kör iväg, så gasar jag tills turbon slår in och då laddar den 1,55 bars tryck och de finns inge fel.

MEN 7 av 10 gånger jag startar bilen och kör iväg så laddar turbon bara 0,50 bars tryck... Och stannar jag då och ställer bilen på tomgång så pendlar varvtalet på bilen ner till 100 och upp till 1200 och dör även ibland... Jag har öppen dumpventil också(kan de bero på de) eller Ny turbo kanske?

Stänger jag av bilen när den pendlar på tomgång och startar den så har jag tur så laddar den normalt, annars laddar den bara 0,50 igen och då måste jag stänga av den igen tills den laddar 1,55 så den inte kommer pendla på tomgång...

Summering: När den laddar 1,55bars tryck dem här 3 av 10 gångerna så kan den stå på tomgång men när den bara laddar 0,50bars tryck dehär andra 7 av 10 gångerna så klarar den inte av att stå på tomgång.(väldigt jobbigt i köer) Några ideer?

Tack på förhand <3

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

Presentation

Vi är Volvoentusiaster som tycker om att skriva om Volvobilar. Även om det är ett bra märke så kan det bli fel ibland eller att man vill ha den utsmyckad med tuffa saker, hur som helst så har ni kommit rätt då vi alla tycker om Volvo.

Som medlem får du tillgång till den lite mer exklusiva delen som innehåller bland annat Köp & Sälj och Projekttrådarna som andra medlemmar lagt upp. Så varför inte kika in och bli medlem direkt.

Kontakta oss

SUPPORTAVDELNINGEN

problem med sidan,inloggning m.m Maila Supportavdelningen

FORUMANSVARIG

Maila Ansvarig person

Om oss

Den skyldiga till Volvoforum.se™ är en biltokig skåning i sina bästa dagar vid namn Anders ”BamZe” Gunnarsson. Det var även BamZe som grundade Volvoforum från första början år 2006. Konceptet var att vi ville ha ett forum där alla som var intresserade av Volvo samlades. Yngre som äldre med nya som gamla bilar men med en och samma sak gemensamt, Volvo!

Målet med Volvoforum är att det ska vara en samlingsplats för alla Volvoentusiaster. Ett forum där man ska kunna finna allt ifrån info om problemlösning till olika träffar och företagserbjudanden. Vi har sett en del danska och norska användare på senare tid, men vi siktar på att hålla det på svensk nivå just nu. Våra idéer och tankar går i att vi ska åka runt i Sverige på både träffar och evenemang och visa upp att vi finns.

VOLVOFORUM

Forumet för oss som kör Volvo